Roberto Santanera

 

Roberto Santanera is 30 jaar ondernemer en de meest markante horecaondernemer van de provincie Groningen van 2012 t/m 2014.

 

Santanera beschikt over Restaurant Dell’Arte, Partycentrum klein Italië, Eetcafé ‘t Kippehok, en enkele fantastische webwinkels.

 

De familie Santanera uit Godlinze is een opvallende Italiaanse familie in de provincie Groningen. Een hechte familie met een goede naam die groots durft te dromen. Hoe vader Bruno destijds begon in Godlinze en wat zoon Roberto vandaag de dag onderneemt, is de moeite van het vertellen meer dan waard.

 

Zowel de familiegeschiedenis als ook het familiewapen van de Santanera’s is onalledaags. Het familiewapen (waar u op hebt geklikt om meer over de historie te lezen) heeft door een amoureuze verhouding van Francesco Santanera een Zweeds tintje gekregen. Francesco Santanera had in de 15e eeuw een verhouding met koningin Christina van Zweden. Zij heeft hem later de titel van Markies verleend. Het familiewapen heeft net als de familie een Europees fundament.